Att smsa med din dator eller surfplatta? Det är superenkelt!

Sms är ett av de mest populära alternativen vi använder för att kommunicera. Alla kan smsa och alla gör det. För det mesta från våra smartphones. Men visste du att du även kan skicka sms via din dator eller surfplatta?

Hur du skickar sms från din dator eller surfplatta

Skicka enkelt sms från din dator

Ibland kanske du inte känner för att smsa på telefonen. Kanske tangentbordet på din smartphone är pyttelitet, vilket gör det svårt och irriterande att skriva långa meddelanden. Eller för att du surfar på din bärbara dator och inte har någon aning om var du lagt telefonen.

Din räddare i nöden i dessa situationer? Den ovannämnda datorn med ett stort, bekvämt, tangentbord!

Hur du skickar sms från din dator?

Så, nu när vi har fastställt att det är möjligt att smsa från din dator är nästa steg att ta reda på exakt hur. Det finns några olika sätt att förvandla din bärbara dator till en sms-maskin. Vi har lyft fram tre av de bästa sätten för dig nedan!

1. Skicka ett anonymt sms, snabbt och enkelt.

Ibland räcker det inte att bara kunna skicka sms från din dator. Av någon anledning vill du att dessa sms ska vara anonyma och omöjliga att spåra. Till exempel för att du försöker skoja med någon, eller för att innehållet i ditt meddelande är känsligt och inte bör läsas av någon annan än mottagaren.

I så fall kan du vända dig till oss. Att skicka anonyma sms är inte särskilt svårt. Du går bara till vår webbplats, skriver ett meddelande och väljer ditt föredragna avsändarnamn från en lista med telefonnummer. Du kan skicka ditt meddelande på en gång eller så kan du välja ett senare datum och tid. Oavsett vad du väljer kommer ditt meddelande att levereras säkert och fullständigt anonymt.

Skicka sms anonymt

2. Skicka ett sms via e-post

Planerar du att skicka ett sms till någon i USA eller Kanada? Prova på dessa tricks för att skicka ett sms via e-post:

 1. Öppna ett nytt e-postmeddelande och skriv vad du vill
 2. Skriv in mottagarens telefonnummer i "till"-raden
 3. Glöm inte landskoden och använd inga understrykningar
 4. Kombinera mottagarens nummer med telefonbolagets domännamn
 5. Dubbelkolla ditt meddelande och klicka på "Skicka"!
 6. Mottagarens svar kommer att skickas som ett e-postmeddelande till din inkorg

Men hur gör jag om jag inte vet om domännamnet till min väns telefonbolag? Vi kan förstå om du inte vet om detta, vi vet inte vilka telefonbolag våra vänner använder heller. Men du behöver inte oroa dig. Du kan bara gå till TextMagic och skriva in din väns telefonnummer. Bolagets kod kommer att dyka upp automatiskt, men detta är en tjänst som du måste betala för.

Använder du Gmail? Då kan du lära dig mer i vår djupgående guide om hur du kan skicka sms via Gmail.

3. Använd Chrome-tillägget

Om du använder Google Chrome och har Gmail kan du använda dig av ett tillägg som kallas ‘Send your Email to SMS (text)’. Med detta tillägg kan du skicka upp till tio gratis sms varje månad. Den är relativt enkel att använda.

 1. Ladda ner tillägget från Chrome Web Store
 2. När du öppnar Gmail på din dator så kommer du kunna se telefon-ikonen
 3. Klicka på Skriv för att börja skriva ditt meddelande
 4. Klicka på telefon-ikonen längst ner till vänster
 5. Skriv in mottagarens telefonnummer
 6. Skriv ditt meddelande
 7. Skicka!

Det som är bra är att du inte behöver hitta och skriva in telefonbolagets domännamn, det här tillägget gör det automatiskt åt dig, vilket sparar mycket tid och krångel.

Skicka ett anonymt sms via din surfplatta

Att skicka anonyma sms från din surfplatta fungerar på samma sätt som från din dator. Återigen behöver du bara gå till vår webbplats, skriva ett meddelande, välja ett föredraget avsändarnamn från en lista med telefonnummer och klicka på skicka. Enkelt, tryggt och med garanterad anonymitet.

Med max 1224 tecken har du massvis med utrymme för att skriva exakt vad du vill utan att behöva avslöja din identitet. Vill du inkludera emojis? Absolut, vi arbetar med de små rackarna också!

Bara ett litet extra tips: Planerar du att skoja med någon? Skriv då inte in någon personlig information, då blir du avslöjad ändå.

Hur skickar du sms från din surfplatta?

Okej, nu vet vi hur man skickar sms via en dator. Men hur går det till när vi använder våra små, praktiska, surfplattor? Kan man använda en surfplatta för att skicka sms på ett enkelt sätt? Såklart man kan.

1. Använd Anonym SMS

Med vår tjänst kan du enkelt skicka ett obegränsat antal sms via webbläsaren på din surfplatta. Alla meddelanden skickas direkt och du får en notifikation som bekräftar att ditt meddelande har levererats. Skicka ditt första meddelande nu genom att klicka på knappen nedan.

Skicka sms anonymt

2. Använd MySMS

MySMS är en app som du kan ladda ner till både din smartphone och din surfplatta. När du använder appen för första gången kommer du att se en knapp som säger "registrera dig med Google". Klicka på knappen och välj det konto du vill använda. Om du inte kan logga in med ditt nuvarande konto behöver du bara klicka på "lägg till konto" och följa stegen som visas.

Att installera MySMS på din surfplatta är minst lika enkelt. Precis som med din telefon klickar du bara på knappen som säger "Registrera dig med Google". Sedan väljer du samma konto som du använde när du registrerade dig på din telefon, om det kontot inte dyker upp på listan över val bör du lägga till det. Vänta tills enheterna har kopplats et voila! Du kan nu börja skicka och ta emot meddelanden direkt och dessa meddelanden kommer att synkas med din telefon.

Det bästa är: att du kan skicka ett obegränsat antal sms varje månad, vilket är riktigt bra jämfört med de flesta andra leverantörer. Du kan även skicka bilagor vilket inte alla erbjuder heller. Om du vill ha mer exklusiva funktioner kan du skaffa ett Premium-konto.

3. Alternativ?

Naturligtvis finns det fler fiskar i havet. Som Pushbullet, en smidig app som även erbjuder en av de snabbaste sätten att föra över data mellan telefoner och datorer. Den enda nackdelen är att appen endast låter dig skicka 100 gratis sms per månad.

En annan aktör där ute är Yappy. Appen synkroniserar meddelanden och notifikationer på ett mycket smidigt sätt mellan telefoner, surfplattor och datorer. Precis som med MySMS kan användare skicka och ta emot en obegränsad mängd sms, men de sparas bara i 14 dagar. Om du vill blockera annonserna och låsa upp fler funktioner kommer det att kosta dig fem dollar i månaden.

Överväg att även använda en VPN-tjänst, som NordVPN, för att vara helt säker på att din internetanslutning är anonym och inte kan spåras. Detta kommer att skydda din identitet online på alla enheter. Läs mer i vår artikel om VPN!

Skicka ett SMS-meddelande
Läs mer om SMS:ande