Såhär skickar du sms via Gmail

Har du någonsin känt att du helst hade velat skriva till en telefon från din dator? Såklart du har! Det finns ett antal olika alternativ du kan använda dig av för att skicka e-post som sms via Gmail. Vi har listat de tre bästa sätten i den här artikeln.

Tre enkla sätt att skicka sms via Gmail

Hur skickar jag ett sms via Gmail?

Ibland kan du befinna dig i en situation då din mobiltelefon inte är tillgänglig. Du kanske laddar den på andra sidan rummet eller så kanske du glömde den hemma hos en vän och du måste skicka ett sms precis just nu.

Gmail brukade erbjuda en mycket enkel process för att skicka sms med din gmail-adress. Tyvärr är den tiden förbi, men det betyder inte att du behöver fasta i sms-limbot.

1. Använd en mobilnätsoperatörs SMS-gateway

Vissa mobilnätsoperatörer tillhandahåller gateways för sms via e-post. Detta gör att du kan skicka sms till ett telefonnummer via e-post, men det finns några nackdelar.

För att skicka ett meddelande måste du ha mottagarens telefonnummer och telefonoperatör till hands. Detta kan vara lite komplicerat eftersom det inte är särskilt troligt att du vet om alla dina vänners telefonoperatörer. Vi förklarar lite mer om hur du kan spåra operatörerna längre ned.

Hela processen när du skickar ett sms är rätt lätt. Så här gör du:

 • Logga in på Gmail
 • Klicka på Skriv för att skapa ett nytt meddelande
 • Skriv in telefonnumret i "Till"-fältet
 • Sedan skriver du in gateway-koden, vilket är telefonbolagets domännamn. Till exempel: 123456…@service.com
 • Skriv ditt meddelande
 • Efter att du har klickat på Skicka kommer ditt sms att skickas till det telefonnummer du har skrivit in. Rätt lätt gjort eller hur?

Detta lämnar oss dock med ett problem att ta itu med: att hitta operatörerna till dina vänners telefoner. Du behöver inte oroa dig dock. Du kan gå till TextMagic och ange dina vänners telefonnummer. Deras telefonbolags domännamn kommer att dyka upp automatiskt, men detta är en tjänst du måste betala för.

Ytterligare nackdelar? Det finns en gräns på 140 tecken för ett Gmail-sms, plus att det inte är möjligt att skicka emojis och bilder eller att formatera ditt meddelande. Om du vill skicka något annat än oformaterad text måste du använda en MMS-gateway, som gör att du kan skicka bilder, ljud och videofiler. Tyvärr stöder inte alla mobilnätsleverantörer MMS-gateways.

Vad är en sms-gateway?

Även om metoden som nämns ovan verkar ganska enkel, kan vi föreställa oss att du blev förbryllad när termen sms-gateway dök upp. En sms-gateway gör det möjligt för en dator att skicka och ta emot sms i form av en sms-överföring mellan telekommunikationsnätverk.

Denna gateway översätter meddelandet för att se till att det är kompatibelt att levereras till önskad slutdestination. I de flesta fall innebär detta att smset dirigeras till en mobiltelefon via en mobilnätsoperatör. Vår Anonyma sms-gateway kan skicka meddelanden till hela världen.

2. Använd en tredjepartstjänst

Om du vill skicka ett sms via Gmail men brottas med en mobilnätverksleverantör som inte stöder en SMS- eller MMS-gateway kan du alltid vända dig till en tredjepartstjänst.

En av dessa sms-tjänster är TextMagic. Den här tjänsten hjälper dig inte bara att skicka sms via e-post, utan det låter dig även konversera online och lägga till sms i ditt arbetsflöde. En bonus är att tjänsten även är kompatibel med andra e-postleverantörer, som Yahoo.

När du har registrerat dig och skapat ett konto på TextMagic hittar du Tjänster i den vänstra menyn och väljer sidan E-post till SMS. Sedan klickar du på Lägg till tillåten e-post och anger din Gmail-adress. Du kan nu använda ditt e-postkonto för att skicka sms via Gmail, vilket är en mycket användarvänlig process.

 • Öppna Gmail och klicka på Skriv
 • Skriv in mottagarens telefonnummer i "Till"-fältet följt av gateway-adressen textmagic.com. Till exempel: 123456…@textmagic.com
 • Skriv ditt meddelade och klicka på Skicka
 • Färdigt! Alla svar på dina sms kommer att skickas till ditt Gmail-konto från och med nu!

Finns det några nackdelar? Ja, du kommer att behöva skapa ett TextMagic-konto, vilket inte är gratis. Och om du vill skicka många sms kan det bli rätt dyrt via TextMagic. Å andra sidan är inkommande meddelanden helt gratis.

3. Använd ett Chrome-tillägg

Känner du inte för att spendera pengar på att skicka sms via Gmail? Då kan du vända dig till Chromes kostnadsfria tillägg. Det finns några bra tillägg tillgängliga på Chrome Web Store och om du bara vill använda tjänsten då och då kommer det inte att kosta dig någonting.

Konfigureringen är mycket enkel:

 • Gå till Chrome Web Store och installera tillägget
 • Öppna ditt Gmail-konto och verifiera att verktyget kan ha tillgång till ditt konto
 • Klicka på Skriv och skriv ditt meddelande
 • Klicka på telefon-ikonen och sedan ‘Lägg till telefonnummer’
 • Skriv in telefonnumret eller lägg till numret från din kontaktlista
 • Klicka på Skicka

Lade vi märke till några begränsningar? Ja, tyvärr kan du endast skicka e-post som sms till telefonnummer i USA och Kanada. Dessutom kan du bara skicka ett visst antal sms utan extra kostnad. Om du överstiger det antalet måste du betala för ett rätt dyrt Premium-konto.

Kan jag skicka anonyma sms via Gmail?

Nu när vi har gått igenom de olika alternativen du kan använda dig av för att skicka sms via Gmail är det dags att överväga anonyma e-posttjänster. I slutändan finns det flera situationer då du helst hade velat att ditt sms förblir helt ospårbart.

Föreställ dig att du kanske hade velat skoja med någon till exempel. Eller så kanske du behöver skicka ett meddelande med känslig information. Om så är fallet kan du vända dig till vår tjänst.

Gå bara till vår webbplats, skriv ditt meddelande, och välj ditt föredragna avsändarnamn från en lista med telefonnummer. Du kan skicka ditt meddelande på en gång eller så kan du välja ett senare datum och tid. Oavsett så kommer ditt meddelande att levereras säkert och helt anonymt.

Du behöver inte oroa dig för antalet tecken du kan använda när du skriver ditt meddelande. Vi har nämligen en maxgräns på 1224 tecken, vilket garanterar massvis med utrymme för att framföra ditt meddelande samtidigt som du förblir helt anonym. Vill du inkludera emojis? Absolut, vi arbetar med de små rackarna också!

Skicka ett SMS-meddelande
Läs mer om SMS:ande