Såhär döljer du ditt telefonnummer på Android och iPhone

Vill du dölja ditt telefonnummer för andra? Läs våra enkla instruktioner för Android och iPhone och lär dig allt om *67- och #31#-koder!

Såhär döljer du ditt telefonnummer på Android och iPhone

Du behöver inte avslöja ditt telefonnummer för alla du ringer. Du kan välja att göra det själv. Oavsett om du försöker nå någon anonymt eller försöker bli av med oönskade privata telefonsamtal från företag eller stalkers, kan vi ge dig alla tips och tricks du behöver.

Såhär döljer du ditt nummer när du ringer

Det kan finnas flera skäl till att dölja ditt telefonnummer innan du ringer någon. Kanske du vill överraska någon, eller så försöker du nå ett företag som du helst inte vill ha kontakt med efter att du har pratat med dem. När du döljer ditt nummer kan du undvika att framtida samtal hittar vägen tillbaka till dig.

En annan möjlig orsak är att du har blivit blockerad själv. Vi vill inte förespråka ett stalking-beteende, men du kan du dölja ditt telefonnummer så att ditt samtal når den person du försöker prata med.

Nuförtiden har de flesta telefoner en blockeringsfunktion för uppringnings-ID som du hittar i dina inställningar. Med den här funktionen kan du aktivera eller inaktivera ditt uppringning-ID, så att du kan ringa anonymt om det är det du vill göra. När du använder det här alternativet visas ditt nummer som "Privat nummer" eller "Inget uppringnings-ID". På så sätt har mottagaren ingen aning om vem som försöker nå dem.

Men det finns fler sätt att dölja ditt telefonnummer, till exempel med *67- och #31#-koder. Ta reda på hur du blockerar ditt nummer-ID på Android eller iPhone och hur du använder blockeringskoden nedan!

Såhär döljer du ditt nummer på en iPhone?

Om du äger en iPhone kan du automatiskt dölja ditt nummer genom att helt enkelt ändra en inställning.

Följ dessa steg för att dölja ditt telefonnummer på en iPhone:

 1. Gå till inställningar
 2. Klicka på Telefon
 3. Klicka på Visa mitt nummer
 4. Där kan du välja att synliggöra eller dölja ditt nummer

Så enkelt är det. Från och med nu kommer ditt nummer att döljas varje gång du ringer någon. Vill du synliggöra ditt nummer igen? Då kan du bara gå tillbaka till Inställningar och ändra din preferens igen.

Såhär döljer du ditt nummer på en Android?

Att dölja ditt nummer på Android är lite mer komplicerat, men det är fortfarande rätt enkelt.

Följ dessa steg för att dölja ditt telefonnummer på en Android:

 1. Öppna Telefon-appen
 2. Klicka på Mer (eller tre prickar)
 3. Gå till Inställningar
 4. Gå till Samtalsinställningar
 5. Klicka på Ytterligare inställningar
 6. Klicka på Visa uppringnings-ID (eller liknande)
 7. Välj Dölj nummer

På så sätt är ditt uppringar-ID helt dolt när du ringer någon. Välj Visa nummer om du vill inaktivera ditt dolda nummer igen.

Fungerar *67 fortfarande?

Om du bara vill ringa anonymt en gång behöver du inte gräva runt i dina inställningar för att ändra ditt nummer-ID. Det är lika effektivt att skriva *67 i början av det telefonnummer du försöker nå. Det Detta trick har funnits till ett bra tag och fungerar varje gång.

Stegen är felsäkra och enkla:

 1. Öppna Telefon-appen på din telefon
 2. Skriv in *67 och skriv sedan in resten av telefonnumret som vanligt
 3. Ring

Ditt telefonnummer kommer att visas som privat hos mottagaren. Att använda den här koden är helt gratis förresten. Det kan dock vara tidskrävande eftersom du måste ange koden varje gång du vill ringa anonymt. Därför är detta tips bäst om du bara vill ringa anonymt då och då.

*67, #31#, and *31* fungerar i de flesta länder. Du kan prova dessa först, men flera länder använder andra koder. Om du vill använda den här metoden för att förhindra att ditt nummer visas på mottagarens telefon måste du hitta koden som fungerar i ditt specifika land.

Lyckligtvis har vi listat de flesta länder och motsvarande koder som du kan använda för att dölja ditt nummer-ID nedan.

LandKod
Australien#31#
Österrike#31# eller *31#
Belgien#31#
Brasilien#31# eller *31#
Bulgarien#31#
Kanada#31# eller *67
Tjeckien#31# eller *31#
Danmark#31#
Finland#31# eller *31#
Frankrike#31#
Tyskland#31# eller *31#
Grekland#31#
Hongkong133
Ungern#31# eller *31#
Irland141
Italien#31#
Japan184
Mexico*67
Nederländerna#31# eller *31*
Nya Zeeland*67 (Vodafone)
0197 (Telecom eller Spark)
Norge#31# eller *31#
Polen#31# eller *31#
Portugal#31# eller *31#
Rumänien#31# eller *31#
Sydkorea*23 eller *23#
Spanien#31#
Sverige#31#
Schweiz#31#
Ukraina#31# eller *31#
Storbritannien141
USA*67 (alla leverantörer förutom AT&T)
#31# (AT&T)
Andra länderAnvänd kod #31#

Kan ett *67-samtal spåras?

Att dölja ditt nummer betyder inte att ditt telefonsamtal inte kan spåras tillbaka till dig. Telefonbolaget och myndigheterna kan alltid spåra ditt telefonnummer. Så ditt uppringnings-ID är endast dolt för användaren som svarar på ditt telefonsamtal.

Detta är naturligtvis en bra sak. De som försöker stalka, trakassera eller skada andra människor skulle annars aldrig avslöjas eller åtalas om de överskrider lagen.

Lösning 1: Ring *69 för att ringa tillbaka

Om du översvämmas av bluff- och spamsamtal letar du förmodligen efter ett sätt att identifiera dina trakasserare. I slutändan är det rätt irriterande att ta emot alla dessa samtal, särskilt om du samtidigt väntar på ett viktigt telefonsamtal från t.ex. en kund eller ett företag som du har haft en anställningsintervju för till exempel. Dessa företag använder ofta ett dolt telefonnummer, vilket gör det svårt att avgöra om du blir trakasserad eller om någon ringer dig angående ett fantastiskt erbjudande.

Lyckligtvis finns det ett trick för att ta reda på vem som ringer dig från ett okänt eller dolt nummer. Det enklaste sättet? Ring bara *69. Detta kommer att ringa upp det telefonnummer som senast ringde dig, även om det var ett dolt nummer.

Lösning 2: Utför en samtalsspårning

En annan metod är att utföra en samtalsspårning. Detta fungerar för de flesta telefonbolag i USA, inklusive AT&T, och tar dig lite längre än *69. För att utföra en samtalsspårning kan du ringa *57. Detta kommer att spåra det nummer som ringde dig. När det lyckas kommer du att höra en bekräftelseton.

Skriv ner datum och tid och informera polisen om det trakasserande samtalet. Förse polisen direkt med den information du får. De kommer att kunna fortsätta undersöka ursprunget till de oönskade samtalen. Den här metoden är användbar när du trakasseras eftersom myndigheterna lättare kan hitta gärningsmannen.

Använd inte den här metoden efter bara ett anonymt telefonsamtal. Det här numret är bara avsett för situationer då du blir förföljd och trakasserad.

Vill du använda *69 eller *57? Var då beredd på några extra avgifter från din operatör. Kontrollera även om din operatör tillhandahåller dessa tjänster eftersom det är inte alla företag som gör det.

Kan du blockera *67-samtal?

Om en privatperson eller ett företag stör dig med *67 samtal kan du blockera dem på din telefon. Android och iPhone använder olika metoder, men resultatet är detsamma: inga fler anonyma telefonförsäljare eller stalkers som vill trakassera dig med repetitiva telefonsamtal.

Såhär blockerar du dolda nummer på en Android?

 1. Klicka på Telefon-appen, den befinner sig vanligtvis längst ner på skärmen
 2. Klicka på Mer eller de tre prickarna överst på skärmen i Telefon-appen
 3. Välj Inställningar i menyn som dyker upp
 4. Välj Blockera Nummer
 5. Knappen blir grön när du valt "Blockera dolda nummer"

Såhär blockerar du dolda nummer på en iPhone?

 1. Gå till Inställningar
 2. Välj Telefon
 3. Skrolla ner till Tysta ned okända ringare och Blockerade kontakter
 4. Aktivera Tysta ned okända ringare

Ända sedan iOS 13 släpptes för iPhone kan du mycket enkelt blockera nummer utan uppringnings-ID.

Såhär skickar du ett anonymt sms

Naturligtvis är allt detta mycket smidigt om du vill sätta stopp för de irriterande, oönskade samtalen. Men du kanske bara vill lura en av dina vänner? Eller så kanske du bara inte vill att mottagaren av ditt telefonsamtal ska veta om ditt telefonnummer? Eftersom att så många människor är trötta på telefonförsäljare och liknande väljer de ofta att inte svara på anonyma samtal alls.

Lyckligtvis finns det ett sista alternativ om ditt dolda telefonnummer inte fungerar för dig: skicka ett anonymt sms!

Vi förser dig med den enklaste sms-tjänsten som finns tillgänglig. Gå bara till vår webbplats, skicka ditt meddelande och välj ditt föredragna avsändarnamn från en lista med telefonnummer. Glöm inte att ange landskoden framför det faktiska telefonnumret. Du kan skicka ditt meddelande direkt eller välja ett senare datum och en senare tid. Hur som helst kommer ditt meddelande att skickas säkert och helt anonymt.

Skicka ett SMS-meddelande
Läs mer om SMS:ande