Rapportera en STI anonymt till din sexuella partner

Varna din sexuella partner om en möjlig STI (*sexuellt överförbar infektion*) via denna webbsida. På det viset kan han eller hon testas, och en eventuell STD (*sexuellt överförbar sjukdom*) kommer inte att spridas till andra utan att märkas.

Rapportera en STI anonymt till din sexuella partner

Hur fungerar anonym rapportering?

En STI kan orsaka irriterande hälsoproblem och överföras till andra utan att märkas. Om du vill varna din sexpartner men föredrar att vara anonym kan du göra det. Genom att skicka en anonym varning via SMS kan du bespara din sexpartner eller sexpartners mycket obehag. Varna dem även om du inte har några symptom.

Varje situation är annorlunda, och det är därför viktigt att tänka noga på vad du vill berätta för dem. Förklara den besvärliga situationen i textmeddelandet. Det är bra att förklara vilken STI du har samt var du testades så att han eller hon också kan göra det där.

Du kan helt enkelt skicka en varning om STI anonymt via den här webbplatsen. Efter att ha skickat den kommer du att få en bekräftelse som anger att meddelandet har levererats.

Skicka sms anonymt

Exempel på hur man kan rapportera en STI anonymt

Några exempel på hur du kan anonymt berätta för din partner om ett positivt STI-test.

Varning! Du bör testa dig för sexuellt överförbara infektioner. En före detta sexuell partner har fått en.
Detta är ett anonymt meddelande. Det har bekräftats att en av dina sexpartners har fått en STI. Vi rekommenderar att du testas för ... (t.ex. Chlamydia / Herpes / HIV).
STI varning! En tidigare sexpartner testade positiv för en STI. Var vänlig testa dig för ... (t.ex. HPV / Herpes / Trikomonas).

Tips! Kopiera ett meddelande som du valt själv och skicka textmeddelandet enkelt och anonymt via vår webbplats.

Din identitet förblir hemlig

Ingen kan spåra ditt textmeddelande, såvida du inte väljer att avslöja din identitet i själva meddelandet. Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Vi kommer inte att dela din information med någon. Efter en kort tid raderar vårt system automatiskt alla meddelanden och tillhörande data. Din personliga integritet är därför garanterad.

Anonymt STD-textmeddelande

Vi tillhandahåller en tjänst för att anonymt rapportera en STD via textmeddelande till din sexpartner. Använd ett av exemplen nedan för att meddela din partner anonymt om ett positivt STD-test.

STD varning! En tidigare sexpartner testade positiv för ... (t.ex. Gonorré / Syfilis / Klamydia / HIV). Vi rekommenderar att du går och testar dig.
Varning! Du bör testa dig för en sexuellt överförbar sjukdom (STD). En före detta sexuell partner har fått en.
Detta är ett anonymt meddelande. Det har bekräftats att en av dina sexpartners har fått en STD. Vi rekommenderar att du testas för ... (t.ex. Gonorré / Syfilis / Klamydia / HIV).

Skillnaden mellan STI och STD

STI står för sexuellt överförd infektion (sexually transmitted infection), medan STD betyder sexuellt överförd sjukdom (sexually transmitted disease). Med andra ord är den ene en infektion och den andre en sjukdom.

Det är mycket vanligare att få en STI än en STD. En STD börjar med en STI. Innan du får sjukdomen, får du infektionen. När sexuellt överförda bakterier eller virus kommer in i din kropp, kan infektionen utvecklas till en sjukdom. Detta händer inte alltid; det är därför som det är mycket vanligare att ha en STI än en STD.

En STI utvecklas till en STD när den blir symptomatisk. Symptomen på STI kommer fram och stör kroppens normala funktioner och processer.

STI kan vara närvarande i kroppen utan symptom i många månader eller år innan de utvecklas till en STD. Begreppet STI har inte lika mycket stigma som begreppet STD, förmodligen för att infektion inte låter lika illa som sjukdom.

Nu när du vet vad skillnaden mellan en STI och en STD är, se till att du testas regelbundet. Om du testar positivt så se till att rapportera din STI till dina sexpartners, som också kan vara i riskzonen. Det är viktigt att skicka ett anonymt textmeddelande så att de själv själv kan gå och testa sig.

Garanterad leverans

Varje SMS som du skickar kostar en engångskostnad på 22 kr. Med bara några få klick kan du betala säkert via Apple Pay, Google Pay, PayPal eller kreditkort. Tjänsten är alltså inte gratis, men i gengäld är leveransen av ditt meddelande garanterad. Efter varje skickat meddelande får du en leveransbekräftelse med exakt leveranstid.

Nu vet du hur det fungerar. Testa, eller kolla in vår andra artikel för att ta reda på exakt hur anonyma SMS textmeddelanden fungerar.

Skicka ett SMS-meddelande
Läs mer om SMS:ande