Dölj ditt uppringnings-ID: Varför och hur det fungerar

Vill du dölja ditt telefonnummer för att undvika att bli uppringd eller vill du se till att mottagaren inte vet att det är du som ringer? Det finns massvis med anledningar till att vilja dölja sitt telefonnummer. Vi har samlat några metoder för att lyckas med detta!

Dölj ditt uppringnings-ID: 3 enkla sätt

Vad innebär ett dolt uppringnings-ID?

När du ringer någon kommer ditt telefonnummer vanligtvis visas på mottagarens telefon. Vi har alla ett uppringnings-ID nuförtiden, men det finns situationer då du kanske föredrar att dölja ditt telefonnummer när du ringer. Lyckligtvis är det mycket enkelt.

När du döljer ditt uppringnings-ID förhindrar du att mottagaren kan se att det är du som ringer. Mottagaren kommer bara att se ‘anonymt’, ‘privat nummer’, ‘okänt nummer’ eller något liknande istället för ditt telefonnummer.

Du kan antingen dölja ditt uppringnings-ID permanent eller bara för ett samtal. När du använder dig av det andra alternativet kommer ditt uppringnings-ID att visas som vanligt nästa gång du ringer.

Kom ihåg att du inte kan dölja ditt nummer när du ringer till vissa telefonnummer, som räddningstjänster till exempel. Operatörer på larmcentraler kan alltid se ditt nummer, så att de kan ringa tillbaka om din anslutning är dålig eller om du lägger på i panik.

Kod för att dölja ditt uppringnings-ID

Om du är i en situation då du snabbt behöver dölja ditt telefonnummer kan du helt enkelt använda en kod framför numret du ringer. Om du är i USA kan du exempelvis skriva in *67 innan du skriver in telefonnummret du vill ringa upp. Koden kan skilja sig beroende på vilken region du befinner dig i.

Koder för mobiltelefoner i olika länder

LandKod
Australien#31#
Österrike#31# eller *31#
Belgien#31#
Brasilien#31# eller *31#
Bulgarien#31#
Kanada#31# eller *67
Tjeckien#31# eller *31#
Danmark#31#
Finland#31# eller *31#
Frankrike#31#
Tyskland#31# eller *31#
Grekland#31#
Hongkong133
Ungern#31# eller *31#
Irland141
Italien#31#
Japan184
Mexico*67
Nedeländerna#31# eller *31*
Nya Zeeland*67 (Vodafone)
0197 (Telecom eller Spark)
Norge#31# eller *31#
Polen#31# eller *31#
Portugal#31# eller *31#
Rumänien#31# eller *31#
Sydkorea*23 eller *23#
Spanien#31#
Sverige#31#
Schweiz#31#
Ukraina#31# eller *31#
Storbritannien141
USA*67 (alla leverantörer förutom AT&T)
#31# (AT&T)
Andra länderAnvänd kod #31#

Steg-för-steg-guide

Att använda en kod eller prefix är det snabbaste sättet som finns, det är även helt gratis. Utförandet är enkelt:

 • Ange koden först, till exempel *67
 • Skriv sedan in telefonnumret du vill ringa
 • Ring upp precis som vanligt

Till exemepl, om du ringer ett amerikanskt nummer som 444-333-2222, skriver du *674443332222 för att dölja ditt nummer. Om det inte fungerar kan du skriva in #31# eller *31# istället. Ditt nummer bör endast visas som ‘privat’ eller ‘okänt’.

Det kan vara klokt att först ringa ett test-samtal för att se till att du skrivit in koden på rätt sätt. Detta trick är temporärt vilket betyder att du måste gå igenom den här proceduren vid varje enskilt samtal. Det kommer att vara tidskrävande om du vill dölja ditt uppringnings-ID flera gånger.

Såhär döljer du ditt uppringnings-ID på en iPhone?

De flesta telefoner, som en iPhone till exempel, låter dig dölja ditt uppringnings-ID på en mer permanent basis. Om du vill dölja ditt uppringnings-ID på din iPhone finns det flera sätt att göra det på. Du kan blockera ditt uppringnings-ID för ett enda samtal, beroende på vilken operatör du använder, eller så kan du ändra telefonens inställningar för att dölja ditt telefonnummer permanent.

Vill du ringa anonymt? Prova detta:

 • Öppna Inställningar
 • Klicka på Telefon
 • Klicka på Visa mitt nummer
 • Där kan du välja att synliggöra eller dölja ditt nummer

Ditt uppringnings-ID förblir dolt så länge du inte aktiverar det igen. Kom ihåg: vissa telefoner accepterar inte samtal från dolda nummer, så se till att du vet hur du stänger av alternativet för att avslöja ditt nummer igen!

Vill du dölja ditt uppringnings-ID på obestämd tid? Kontakta då din leverantör och be om ett pemanent anonymt uppringnings-ID. Glöm inte att dubbelkolla om det kostar extra: det kanske inte är värt det om det kommer att kosta en massa pengar.

Såhär döljer du ditt uppringnings-ID på en Android?

De flesta Android-telefoner erbjuder möjligheten att dölja ditt uppringnings-ID för att förhindra att ditt nummer visas för mottagaren. Det finns dock flera sätt att göra detta på, vissa leverantörer blockerar även möjligheten att dölja ditt nummer. Vi har samlat de olika alternativen nedan.

Alternativ 1:

 • Öppna Telefon-appen
 • Öppna menyn och välj Inställningar
 • Klicka på Samtal
 • Klicka på Ytterligare Inställningar
 • Klicka på Uppringnings-ID
 • Välj Dölj nummer

Alternativ 2:

 • Öppna Telefon-appen
 • Klicka på ‘Mer’ (eller de tre prikkarna)
 • Klicka på ‘Inställningar’
 • Skrolla ner och klicka på ‘Ytterligare Inställningar’
 • Klicka på ‘Visa mitt uppringnings-ID’
 • Klicka på ‘Dölj nummer’

Såhär döljer du ditt uppringnings-ID med Google Voice?

Ett annat alternativ är att dölja ditt Google Voice-nummer, så att de personer du ringer inte kan se det:

 • Öppna Voice-appen
 • Klicka på Inställningar överst till vänster
 • Aktivera Anonymt uppringnings-ID under samtal

När du inte längre behöver ringa anonyma samtal kan du enkelt avaktivera ditt anonyma uppringnings-ID igen genom att följa stegen igen och avaktivera funktionen. Kom ihåg att när du döljer ditt uppringings-ID på en enhet kommer det att dölja ditt nummer på alla enheter kopplade till ditt Voice-konto.

Vill du bara dölja ditt uppringnings-ID då och då? Då kan du även prova *67-tricket med Google Voice. Du behöver bara följa stegen nedan:

 • Öppna Voice
 • Öppna funktionen för Samtal
 • Du behöver bara skriva in rätt prefix innan du skriver in numret som vanligt för att dölja ditt uppringnings-ID.
 • Skriv in telefonnumret efter prefixet och ring.

Mottagaren kommer inte kunna se att det är du som ringer.

Såhär använder du ett engångstelefonnummer för att dölja ditt uppringings-ID?

Alla ovan nämnda alternativ är rätt enkla att utföra och är mycket smidiga för ett snabbt anonymt telefonsamtal. Men om du verkligen menar allvar när det gäller att dölja ditt uppringnings-ID finns det ytterligare alternativ, som ett telefonnummer för engångsbruk. Detta slags telefonnummer kommer att dölja din identitet även när du skickar sms eller bilder.

Om du använder dig av en app som Burner, kan du enkelt skaffa dig ett extra telefonnummer som kommer att vidarebefordra alla ingående samtal eller sms till din telefon.

Fördelarna? Ditt nummer förblir privat och ingen som försöker kontakta dig vet om att du försöker dölja ditt telefonnummer. På så sätt kan du skydda din integritet utan att någon märker det eftersom de ser "privat nummer" eller "anonym uppringare" på skärmen.

När man tänker efter är detta mycket vettigt. I arbetssituationer till exempel, när du vill upprätthålla balansen mellan ditt privatliv och de inkommande, arbetsrelaterade, telefonsamtalen. Eller när du har träffat en potentiell partner via Tinder eller någon annan dejting-app och inte vill ge dem ditt riktiga telefonnummer än.

Det blir inte tydligare än så: med Burner-appen är du alltid trygg och anonym när du delar med dig av ditt telefonnummer!

Skicka ett SMS-meddelande
Läs mer om SMS:ande